Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Universa Investments: «Έρχεται επικό κραχ! – Θα είναι το χειρότερο από το 1929»

Ο Mark Spitznagel, ο επικεφαλής επενδύσεων της Universa Investments, προειδοποίησε ότι το «χειρότερο κραχ της αγοράς από το 1929» είναι μπροστά μας και μάλιστα το χαρακτήρισε «επικό»!

Όπως αναφέρει υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια που το δείχνουν αυτό.

«Η Federal Reserve είναι εγκλωβισμένη σε μια δύσκολη κατάσταση.



«Έγκλημα πολέμου ο αναγκαστικός εκτοπισμός αμάχων» σχολιάζει το Παρίσι τα σχέδια εκκένωσης της Ράφας

Η Γαλλία επανέλαβε σήμερα τη «σθεναρή αντίθεσή» της σε μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που το Ισραήλ ξεκίνησε σε αυτήν την πόλη μια επιχείρηση εκκένωσης δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.



Κορνουάλη: Εξαιρετικά συλλεκτικό lego χταπόδι που είχε χαθεί το 1997 σε ναυάγιο βρέθηκε από 13χρονο

Ένα εξαιρετικά συλλεκτικό κομμάτι Lego που χάθηκε στη θάλασσα από ένα κοντέινερ το 1997 και θεωρείται «ιερό δισκοπότηρο» βρήκε στην παραλία ένας 13χρονος στην Κορνουάλη.

Ο Liutauras Cemolonskas δεν το βρήκε τυχαία αλλά προσπαθούσε να βρει ένα από τα κομμάτια Lego που χάθηκαν στη θάλασσα το 1997 όταν ένα φορτηγό πλοίο ήρθε αντιμέτωπο με μια ισχυρή καταιγίδα.



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Νέο κεφάλαιο για την Πολωνία – Η Κομισιόν θα κλείσει τη διαδικασία του άρθρου 7 για το κράτος δικαίου»

Την ανάλυσή της σχετικά με την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Πολωνία στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 7 παράγραφος 1 της ΣΕΕ ολοκλήρωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν υπάρχει πλέον σαφής κίνδυνος σοβαρής παραβίασης του κράτους δικαίου στην Πολωνία κατά την έννοια του άρθρου 7 παράγραφος 1 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και της πράσινης μετάβασης

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Γάνδης (UGent) κατέλαβαν τμήμα του το πρωί της Δευτέρας και ζητούν από το διοικητικό συμβούλιο να διακόψει τους δεσμούς με το Ισραήλ καθώς και να αναλάβει ισχυρότερες δεσμεύσεις για την πράσινη μετάβαση όπως αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.



Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη δύο χωριών στο ανατολικό και βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως κατέλαβε δύο ουκρανικά χωριά, το ένα στη ζώνη της περιφέρειας του Ντονέτσκ (ανατολικά), όπου κερδίζει έδαφος με ταχείς ρυθμούς και το άλλο στην περιφέρεια του Χάρκιβ (βορειοανατολικά), σε μια νέα ένδειξη της προέλασής του έναντι των στρατευμάτων του Κιέβου.