Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Τραμπ: «Το Λονδίνο και το Παρίσι δεν αναγνωρίζονται πλέον γιατί έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στην τζιχάντ»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε πως το Λονδίνο και το Παρίσι «δεν αναγνωρίζονται πλέον», γιατί έχουν ανοίξει «τις πόρτες τους στην τζιχάντ».

«Είδαμε τι συνέβη όταν η Ευρώπη άνοιξε τις πόρτες της στο τζιχάντ», διαπίστωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς έκανε εκστρατεία για την επιστροφή στον Λευκό Οίκο.



Φρίκη στην Πορτογαλία: Ανάγκαζαν άνδρα να ζει επί 17 χρόνια σαν σκλάβος – Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεσή του

Φρίκη προκαλεί μια υπόθεση στην Πορτογαλία με θύμα έναν 54χρονο άντρα τον οποίο ανάγκαζαν να ζει σαν σκλάβο επί 17 ολόκληρα χρόνια.

Για την υπόθεση, η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της πορτογαλικής αστυνομίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (01.05.2024) την προσαγωγή τεσσάρων υπόπτων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην περιφέρεια Μπραγκάνσα, στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας.



JP Morgan: «Οι BRICS το 2024 θα γίνουν παγκόσμια δύναμη – Οι ΗΠΑ θα βιώσουν μία κρίση όπως αυτή του 1973»

Η JP Morgan προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν παρόμοιας έντασης κρίση όπως αυτή του 1973, ενώ η οικονομική συμμαχία των BRICS καθιερώνεται το 2024 ως παγκόσμια δύναμη και ανησυχεί τον αμερικανικό κολοσσό για την προώθηση της ατζέντας τους που είναι η αποδολαριοποίηση.



Μυστηριώδες αεροσκάφος εμφανίστηκε πάνω από την βάση Έγκλιν της Φλόριντα

Ένα μυστηριώδες αεροσκάφος σε μέγεθος C-130 εντοπίστηκε στην βάση Έγκλιν της Φλόριντα των ΗΠΑ προκαλώντας πολλά ερωτήματα ως προς την προέλευσή του και τον σκοπό του.

Το αεροσκάφος ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί και δεν μοιάζει με καμία γνωστή αμερικανική εναέρια πλατφόρμα.



Εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ κατά του Ισραήλ

Εξαπλώνονται οι συγκεντρώσεις φοιτητών κατά του πολέμου στη Γάζα και υπέρ των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ. Διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο στο Royce Hall του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ενώ καθηγητές του UCLA στάθηκαν στην πρώτη γραμμή, όταν η Aστυνομία διέταξε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν.



Η Γερουσία στην Αριζόνα των ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της κατάργησης νόμου του 1864 για την άμβλωση

Η άνω Βουλή του Κογκρέσου στην Αριζόνα ψήφισε χθες Τετάρτη υπέρ της κατάργησης νόμου που απαγόρευε σχεδόν απόλυτα την άμβλωση, συνταγμένου το 1864, κατόπιν απόφασης στις αρχές Απριλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας αυτής της αμερικανικής Δύσης που τον χαρακτήριζε εφαρμοστέο.