Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Πούτιν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ υπονομεύει την εμπιστοσύνη στο δολάριο και πως η Ρωσία και η Κίνα θα βρουν έναν τρόπο ώστε η απειλή μέτρων κατά κινεζικών τραπεζών να μην διαταράσσει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.



Το Λονδίνο θέτει στο στόχαστρο Ρωσία και Βόρεια Κορέα – Νέες κυρώσεις για το εμπόριο «όπλα έναντι πετρελαίου»

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει νέες κυρώσεις μαζί με τους διεθνείς εταίρους της που στοχεύουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας να παρακάμψουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ με το εμπόριο «όπλα έναντι πετρελαίου».



Νέα Καληδονία: Συνεχίζεται η εξέγερση κατά των Γάλλων

Η Νέα Καληδονία, ένα από τα τελευταία γαλλικά εδάφη στον Ειρηνικό, βιώνει κρίσιμες στιγμές καθώς έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ γαλλικών δυνάμεων και τοπικών αυτονομιστών.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί με την γαλλική κυβέρνηση να καταφεύγει στη χρήση του στρατού για να καταστείλει τις εξεγέρσεις των αυτοχθόνων κατοίκων.

 



Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Φίτσο υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση – Η κατάστασή του παραμένει σοβαρή

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, από σφαίρες, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχει τις αισθήσεις του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ, ο οποίος τον επισκέφθηκε.



Βαθαίνουν τα ρήγματα στην κυβέρνηση Νετανιάχου για τον χωρίς στρατηγική πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας

Αναβρασμός υπάρχει στην κυβέρνηση του Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.



Γάζα: Σε λειτουργία η πλωτή προβλήτα των ΗΠΑ – Έφτασαν οι πρώτες προμήθειες

Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να φτάνουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της νεοκατασκευασμένης πλωτής προβλήτας, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός Στρατός.