Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19

Κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε στις 25 Απριλίου και μετά από εκτίμηση και αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εισηγήθηκε την άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγεία κατά της Covid-19.



Έκλεισε η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο - Πάνω από 200.000 εγγραφές

Εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, με τον τελικό αριθμό εγγεγραμμένων να ξεπερνά τους 200.000 από 128 χώρες.

Οι εγγεγραμμένοι ανήλθαν σε 202.556, εκ των οποίων 153.322 (75,7%) είναι κάτοικοι της επικράτειας και 49.234 (24,3%) Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.



Ο Μπάιντεν προτρέπει Κατάρ και Αίγυπτο να πιέσουν τη Χαμάς

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον εμίρη του Κατάρ και τον πρόεδρο της Αιγύπτου να «κάνουν το παν εντός των δυνάμεών τους» για να εξασφαλίσουν ότι η Χαμάς θα προχωρήσει στην απελευθέρωση ομήρων που κρατά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.



ΜΜΕ: Αντιπροσωπεία της Χαμάς «θα επιστρέψει» στο Κάιρο με «απάντηση» για την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς εγκατέλειψε το Κάιρο και «θα επιστρέψει» με «απάντηση» στην πιο πρόσφατη πρόταση που της έχει υποβληθεί για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, συνοδευόμενη από απελευθέρωση ομήρων, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες μέσο ενημέρωσης το οποίο θεωρείται γενικά πως έχει δεσμούς με τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες.



Στη Σερβία ο Πρόεδρος της Κίνας στις 7 Μαΐου

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τη Σερβία κατά την 25η επέτειο του αιματηρού αεροπορικού βομβαρδισμού του NATO στην πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι.



Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στις νότιες ΗΠΑ

Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών που ξέσπασε χθες Δευτέρα όταν πήγαν να συλλάβουν ύποπτο στη Βόρεια Καρολίνα, στις νότιες ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.