Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Πεσκόφ: «Τα ρωσικά πυρηνικά γυμνάσια που ανακοινώθηκαν αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις εκπροσώπων δυτικών χωρών»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εξήγησε πως τα ρωσικά πυρηνικά γυμνάσια που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν μια απάντηση στις δηλώσεις των «εκπροσώπων δυτικών χωρών», μεταξύ άλλων του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που σχετίζονται με την πιθανή αποστολή «στρατιωτών του ΝΑΤΟ» στην Ουκρανία.



Υπέρ «ισότιμων κανόνων για όλους» στο εμπόριο ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε σήμερα ενώπιον του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ, κατά την έναρξη της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία, υπέρ της εφαρμογής «ισότιμων κανόνων για όλους» στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας.



Η Χαμάς προσπαθεί να αποφύγει την ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

Αξιωματούχος της Χαμάς ανέφερε στο Ρόιτερς ότι η διαταγή για εκκένωση της Ράφας αποτελεί μια «επικίνδυνη κλιμάκωση και θα υπάρξουν συνέπειες».

«Η αμερικανική διοίκηση, στο πλευρό των δυνάμεων κατοχής, φέρουν την ευθύνη για αυτήν την τρομοκρατία», ανέφερε ο αξιωματούχος Σάμι Αμπού Ζούχρι μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναφερόμενος στη συμμαχία του Ισραήλ με την Ουάσιγκτον.



Ο Πούτιν έδωσε διαταγή για ασκήσεις με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Την απάντηση του έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις απειλές αξιωματούχων της Δύσης, δίνοντας εντολή για  ασκήσεις σε συνδιασμό με εκπαίδευση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων που θα συμμετέχουν στρατιωτικάτμήματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία.



Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία – 78 νεκροί, 105 αγνοούμενοι

Ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών που προκαλούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη νότια Βραζιλία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 78 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή, ενώ άλλοι 115.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 105 εξακολουθούν να αγνοούνται.



Αντιδράσεις για την «ποινή χάδι» στο νούμερο ένα καταζητούμενο χάκερ στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε στη Φιλανδία μια δίκη που μπορεί στην Ελλάδα να μην απασχόλησε καθόλου τα μίντια και την κοινή γνώμη όμως καθήλωσε για όσο διήρκεσε την σκανδιναβική κοινωνία ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον πανευρωπαϊκά με πολλές χώρες να στέλνουν απεσταλμένους δημοσιογράφους και να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της δίκης.