Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Hχηρή δήλωση Αμπάς: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν μια επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν το Ισραήλ από το να επιτεθεί στη συνοριακή πόλη Ράφα της Γάζας και πρόσθεσε ότι η επίθεση, την οποία αναμένει εντός των ημερών, θα υποχρεώσει μεγάλο τμήμα του παλαιστινιακού πληθυσμού να εγκαταλείψει τον θύλακα.



«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε την Κυριακή από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". Πρόσθεσε, δε, ότι θα είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του κόμματος σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.



Νοτιοανατολική Ασία: Επιμένει το πρωτοφανές κύμα καύσωνα

Μαθήματα εξ αποστάσεως στις Φιλιππίνες, γεμάτα πάρκα στη Μιανμάρ, προειδοποίηση για ακραίο καύσωνα στο Μπανγκλαντές: η νοτιοανατολική Ασία συνεχίζει σήμερα να πλήττεται από αφύσικα υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες κατά τόπους ξεπερνούν τους 45 βαθμούς Κελσίου.



Τουρκία: Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός για τα ελληνοτουρκικά – Νέοι επικεφαλής σε κρίσιμα πόστα

Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ, αναλαμβάνει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της χώρας του στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.



Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Μέρες αγωνίας ζει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ φοβάται ότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανόν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.



Κίνα: Πέντε νεκροί και 33 τραυματίες μετά το πέρασμα ισχυρού ανεμοστρόβιλου

Απόκοσμες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην βιομηχανική περιοχή Guangzhou της Κίνας το Σάββατο, μετά το πέρασμα ισχυρού ανεμοστρόβιλου που σκότωσε 5 ανθρώπους και τραυμάτισε 33 ακόμη.

Σύμφωνα με τους New York Times, το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 4 λεπτά, ενώ σημειώθηκε και χαλάζι.