Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Πρώτος θάνατος αλλοδαπού εργαζόμενου του ΟΗΕ στη Γάζα

Μέλος υπηρεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας όταν όχημα στο οποίο επέβαινε έγινε στόχος πυρών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα χθες Δευτέρα.



5 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές

Πέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα στο ανατολικό Ιράκ σε επίθεση που αποδίδεται σε μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πηγές των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.



ΟΗΕ: Η επιδημία χολέρας χειροτερεύει με ταχείς ρυθμούς στην Υεμένη

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε ανησυχία χθες Δευτέρα για την «ταχεία επιδείνωση» της επιδημίας χολέρας στην Υεμένη, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 40.000 ύποπτα κρούσματα από τον Οκτώβριο, κυρίως στους τομείς της χώρας τους οποίους ελέγχει το κίνημα ανταρτών Χούθι.



Συνελήφθη αντιστράτηγος στη Ρωσία - Τον βαραίνουν υποψίες για «εγκληματική» δραστηριότητα

Ανώτατος ρώσος αξιωματικός, το τρέχον διάστημα επικεφαλής διεύθυνσης αρμόδιας για ζητήματα προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, τέθηκε υπό κράτηση, καθώς τον βαραίνουν υποψίες για «εγκληματική» δραστηριότητα, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή του στα σώματα ασφαλείας.



Νέες ταραχές εν μέσω εκστρατείας εξάλειψης καλλιεργειών παπαρούνας στο Αφγανιστάν

Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις των Ταλιμπάν με διαταγές να καταστρέψουν καλλιέργειες παπαρούνας και αγρότες ξέσπασαν στην ορεινή επαρχία Μπανταχσάν, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσαν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Ο ηγέτης της Χεζμπολά θέλει ο Λίβανος να πιέσει την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες

Ο ηγέτης της Χεζμπολά, ο Χασάν Νασράλα, παρότρυνε χθες Δευτέρα τις λιβανικές αρχές να «ανοίξουν τη θάλασσα» σε πλεούμενα με πρόσφυγες, για να πιέσουν την Ευρώπη, που κατηγορείται από μερίδα του πολιτικού κόσμου του Λιβάνου πως επιδιώκει Σύροι που έχουν καταφύγει στη χώρα να παραμείνουν εκεί.