Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν 4 Ισραηλινοί στρατιώτες

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοθέτησε στρατιωτική θέση στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο, τραυματίζοντας τέσσερις στρατιώτες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.



Γερμανία: Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Β.Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,20 μέτρων αλλά δεν έφτασαν στο φέρετρο

Άγνωστοι βεβήλωσαν  τον τάφο του του Χριστιανοδημοκράτη πρώην προέδρου της Μπούντεσταγκ και πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί (13/5) υπάλληλοι του δήμου του Όφενμπουργκ έμειναν άφωνοι όταν ανακάλυψαν μια φρεσκοσκαμμένη τρύπα στον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



Αιχμές Μητσοτάκη περί «συρρικνούμενου Ελληνισμού στην Τουρκία»

«Δεν μπορώ παρά να ξεκινήσω με τις ευχαριστίες μου για τη ζεστή φιλοξενία. Μια συνάντηση η οποία είναι η τέταρτη μέσα στους τελευταίους δέκα μήνες. Αποδεικνύει ότι μπορούμε να καθιερώσουμε την προσέγγιση αμοιβαίας κατανόησης όχι ως εξαίρεση, αλλά ως παραγωγική κανονικότητα που δεν αναιρείται από τις γνωστές διαφορές στις θέσεις μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Τα καυτά σημεία της συνάντησης Ερντογάν Μητσοτάκη

Συμφωνήσαν ότι διαφωνούν κατά τη συνέντευξη μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ειλικρινή και εποικοδομητική συνομιλία με τον πρωθυπουργό, αλλά αποκάλεσε τουρκική την μουσουλμανική μειονότητα.

 

Ουκρανία: Πάνω από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις συνοριακές περιοχές στο βορειοανατολικό Χάρκοβο

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις συνοριακές περιοχές στη βορειοανατολική περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης την Κυριακή, μετά από μια αιφνιδιαστική διασυνοριακή ρωσική επίθεση εκεί που ξεκίνησε την Παρασκευή.

Οι Ρώσοι μέσα σε τρεις μέρες έχουν καταλάβει 12 κωμοπόλεις και έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων.