Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Λιβύοι: Ένοπλοι σκότωσαν ζευγάρι Χριστιανών και απήγαγαν την κόρη τους



Έναν χριστιανό κόπτη γιατρό από την Αίγυπτο και τη σύζυγό του σκότωσαν αγνώστου ταυτότητας ένοπλοι στη Σύρτη της Λιβύης.

Οι ένοπλοι στη συνέχεια απήγαγαν και την 18χρονη κόρη του ζευγαριού αλλά δεν πείραξαν δύο μικρότερα κορίτσια.

«Δύο ένοπλοι άνδρες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αναγνωριστεί, σκότωσαν σήμερα τον Χριστιανό γιατρό από την Αίγυπτο Μάγκντι Σόμπι Τούφικ και τη σύζυγό του στην κατοικία τους στο νοσηλευτικό κέντρο Τζαρφ στη Σύρτη», σε απόσταση 500 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ο Γιούσεφ Τεμπέικα, πρόεδρος ενός τοπικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Τεμπέικα προφανώς δεν πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα αλλά κυρίως για μια ενέργεια με θρησκευτικά κίνητρα καθώς τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων παρέμειναν άθικτα. «Τα χρήματα που ανήκαν (στο γιατρό) και βρίσκονταν σε ένα τραπέζι κοντά στον τόπο του εγκλήματος και τα κοσμήματα της συζύγου του δεν τα είχαν αγγίξει οι δράστες» δήλωσε.

Οι περιοχές της ανατολικής Λιβύης αποτελούν θέατρο παρόμοιων δολοφονικών επιθέσεων εναντίον Χριστιανών Κοπτών όπως και άλλων πολιτών ξένων χωρών που είναι Χριστιανοί στο θρήσκευμα.

Την 24η Φεβρουαρίου οι σοροί 7 Αιγυπτίων Χριστιανών που σκοτώθηκαν σε επίθεση με όπλο είχαν ανακαλυφθεί κοντά στη Βεγγάζη.