Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με τα κινητά τηλέφωνα τα έβαλε τώρα ο Ερντογάν!



«Μέσον που παρακινεί τους ανθρώπους να επιδεικνύονται», χαρακτήρισε τα κινητά ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του για τον εορτασμό των 20 ετών από την δημιουργία της τουρκικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Turkcell

«Τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι τσίχλες που αγοράζουμε στα μπακάλικα», ανέφερε σε ομιλία του κατά την  διάρκεια του εορτασμού των είκοσι ετών από την ίδρυση της τουρκικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Turkcell, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, που είναι γνωστός για την απέχθεια που αισθάνεται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έβαλε στο στόχαστρο τώρα τα κινητά τηλέφωνα και τόνισε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αρκούνται σε ένα μόνο κινητό, αλλά αγοράζουν δύο ή τρία σαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέσω των τηλεφώνων, ενώ υποστήριξε ότι η μανία των καταναλωτών για τα κινητά τηλέφωνα, ωθεί τις εταιρείες να κάνουν συνεχείς ανανεώσεις στα μοντέλα τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί βέβαια να είναι κατά της αγοράς κινητών τηλεφώνων, αλλά δεν είναι πολέμιος της ανάπτυξης της χώρας του στον τομέα της τεχνολογίας των επικοινωνιών. Ο Ερντογάν στην ίδια εκδήλωση τόνισε ότι ένας από τους κύριους αναπτυξιακούς στόχους της χώρας μέχρι το 2023 είναι η Τουρκία να μην είναι χώρα καταναλωτών, αλλά μια χώρα που παράγει προϊόντα επικοινωνιακής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Τύπο στην Τουρκία ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει την Apple όταν παρουσίασε το νέο της μοντέλο iPhone 6, λέγοντας ότι είναι ακριβώς το ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο.

Γενικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με την τεχνολογία των επικοινωνιών, αφού η διαρροή συνομιλιών τον περασμένο Δεκέμβριο, του  ίδιου με τον γιο του, οι οποίες αποκάλυπταν ότι ο Τούρκος πρόεδρος συμβούλευε τον τελευταίο, πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην εντοπιστούν από τις αστυνομικές αρχές, δημιούργησαν ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνησή του, ενώ ο Ερντογάν τις είχε χαρακτηρίσει προϊόν μοντάζ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Nihat Zeybekci, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα εκδώσει νόμους αντι - ντάμπινγκ για τις ξένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με στόχο οι εταιρείες αυτές να παράγουν τα προϊόντα τους στην Τουρκία, (θα απαγορεύσει δηλαδή η πώληση των προϊόντων τους να είναι σε τιμές χαμηλότερες από αυτές των κινητών που παράγονται στην χώρα).