Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Οι ταξιδιώτες από χώρες της Δυτικής Αφρικής θα παρακολουθούνται για 21 ημέρες λόγω Έμπολα



Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 27 Οκτωβρίου σε έξι πολιτείες

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ταξιδιώτες από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο ειδικών λοιμώξεων (CDC) σε μια προσπάθεια να προστατέψει αποτελεσματικότερα τις ΗΠΑ από πιθανό κρούσμα Έμπολα.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του CDC όσοι ταξιδιώτες έρχονται από αυτές τις χώρες της Δυτικής Αφρικής θα τίθενται υπό στενή παρακολούθηση για 21 ημέρες μετά την άφιξή τους, χρόνος στον οποίο, δηλαδή, εμφανίζονται τα συμπτώματα του ιού.

Για το λόγο αυτό όσοι φτάνουν στις ΗΠΑ από τις τρεις αυτές χώρες θα καλούνται να δώσουν το όνομά τους και στοιχεία επικοινωνίας προκειμένου οι αρχές να τους θέτουν υπό παρακολούθηση για την περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα του ιού.

Υγειονομικοί υπάλληλοι θα παίρνουν τη θερμοκρασία των ταξιδιωτών, οι οποίοι θα πρέπει να δίνουν καθημερινή αναφορά είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τηλεφώνου για τις τρεις εβδομάδες της επώασης του ιού.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ, της Πενσιλβάνια, της Τζόρτζια, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ από τις 27 Οκτωβρίου.

Στις πολιτείες αυτές φτάνει το 70% των ταξιδιωτών από τις χώρες αυτές.