Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Λουκασένκο: «”Αποκάλυψη” εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει «Αποκάλυψη» εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Ουκρανία είναι αρκετά υψηλός.



Χαμάς: «Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο»

Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Χαμάς, Χαλίλ αλ Χίγια, ανέφερε πως το Ισραήλ παρουσίασε στις  μεσολαβήτριες χώρες, χάρτες σύμφωνα με τους οποίους σκοπεύει να ελέγξει το 20% του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας στο τέλος του πολέμου.



Συνάντηση Ζελένσκι στο Κίεβο με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε στο Κίεβο με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ και έκανε έκκληση για αυστηροποίηση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας ώστε να μην μπορεί η Μόσχα να τις παρακάμπτει.



Κατάρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος με τους Πράσινους στη Σκωτία

Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) θα ηγηθεί κυβέρνησης μειοψηφίας στη Σκωτία αφού κατέρρευσε σήμερα ο συνασπισμός του με το Πράσινο Κόμμα, μετέδωσε το Sky News. Το Πράσινο Κόμμα πιθανολογούνταν ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία αφού η κυβέρνηση της Σκωτίας κατάργησε την περασμένη εβδομάδα το στόχο της να μειώσει κατά 75% ως το 2030 τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.



Πρώτη ημέρα εφαρμογής του «εισιτηρίου εισόδου» στη Βενετία και πλήρωσαν λιγότεροι από ένας στους δέκα επισκέπτες

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η πιλοτική φάση εφαρμογής του «εισιτηρίου εισόδου στη Βενετία». Το «εισιτήριο» κοστίζει 5 ευρώ, ποσό το οποίο πρέπει να καταβάλουν όσοι επισκέπτονται την Γαληνοτάτη για ημερήσια εκδρομή και φτάνουν στην πόλη πριν από τις 4 το απόγευμα. Η πειραματική αυτή φάση αφορά την περίοδο μέχρι τα τέλη Ιουνίου με συνολικά 30 ημέρες εφαρμογής του πιλοτικού σχεδίου.



Ο Σάντσεθ ανέστειλε τα δημόσια καθήκοντά του – Oι κατηγορίες κατά της συζύγου του

Ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε πως αναστέλλει τα δημόσια καθήκοντά του μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης, αφού δικαστήριο άρχισε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του.