Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δυο μετανάστες αυτοπυρπολήθηκαν σε Βρυξέλλες και Παρίσι



Πρόκειται για έναν Λιβανέζο διαδηλωτή που ζητούσε τη νομιμοποίησή του και έναν άνδρα από το Τσαντ που αντέδρασε όταν έμαθε ότι οι γαλλικές αρχές δεν του έδωσαν άσυλο
Σοβαρά εγκαύματα υπέστη ένας Λιβανέζος την Παρασκευή όταν αυτοπυρπολήθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο περίπου 300 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση αυτή, που διοργανώθηκε από την οργάνωση «Η φωνή των χωρίς χαρτιά» (La voix des Sans-Papiers) στη βελγική πρωτεύουσα με αίτημα τη νομιμοποίησή τους, όταν ένας διαδηλωτής περιλούστηκε με βενζίνη και στη συνέχεια «έβγαλε έναν αναπτήρα» όπως μεταδίδει το Belga.

Άλλοι διαδηλωτές κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες, όμως ο άνδρας υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια του. Στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης ένας άλλος μετανάστης υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν αυτοπυρπολήθηκε μπροστά σε ένα δημόσιο κτήριο σε προάστιο του Παρισιού αφού έμαθε ότι οι γαλλικές αρχές δεν του έδωσαν άσυλο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα κατάγεται από το Τσαντ και έφτασε στη Γαλλία μέσω της Συρίας, ενώ έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και στο άνω μέρος του σώματος του.