Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Οι αμερικάνοι εντόπισαν τον δήμιο του Τζέιμς Φόλεϊ (Βίντεο)



Κοντά στο εντοπισμό του δημίου του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ φαίνεται πως βρίσκονται οι αμερικάνοι, ενώ ερευνάται εάν είναι ο ίδιος που αποκεφάλισε και τον Στίβεν Σότλοφ.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA Μιχάλης Ιγνατίου επικαλούμενος πληροφορίες του CNN, οι αρχές έχουν μία καλή εικόνα για τον δολοφόνο, ακόμη ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει εάν θα δημοσιοποιήσουν την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι ΗΠΑ γνωρίζουν πως ο δήμιος γεννήθηκε στη Βρετανία από γονείς που μετανάστευσαν στη χώρα από το Πακιστάν, ενώ εκτιμούν πως είναι μέλος εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης που έχει έδρα ένα τζαμί στο Λονδίνο.

Σε συνεργασία μάλιστα με τους Βρετανούς,έχουν εκπονήσει σχέδιο για τη σύλληψη και την τιμωρία του δημίου. Συγκεκριμένα έχει ανατεθεί σε ομάδες ειδικών δυνάμεων να τον εντοπίσουν και να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, οι αρχές δεν έχουν καταλήξει με βεβαιότητα ότι ο εν λόγω είναι ο ίδιος που εκτέλεσε τον Στίβεν Σότλοφ, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι αυτός είναι που αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ. Για αυτόν το λόγο θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες ώστε να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους.

Οι αμερικάνοι εκτιμούν παράλληλα πως ο δήμιος δραστηριοποιείται στη Συρία και ηγείται μίας εκ των πιο μεγάλων ομάδων τζιχαντιστών.