Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πιονγκγιάνγκ: Εκτόξευσε τρεις πυραύλους, ενώ έφτανε στη Σεούλ ο πάπας



Στην εκτόξευση τριών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προχώρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ανοικτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου την Πέμπτη, λίγο πριν φτάσει στη Σεούλ για πενθήμερη επίσκεψη ο πάπας Φραγκίσκος.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από πολλαπλούς εκτοξευτήρες στο λιμάνι της πόλης Γονσάν της Βόρειας Κορέας και έπεσαν σε θαλάσσια περιοχή σε βάθος 220 χιλιομέτρων απο τον χώρο εκτόξευσης σε ένα σημείο στα ανατολικά της χερσονήσου της Κορέας.

Ο τελευταίος πύραυλος εξαπολύθηκε μόλις 35 λεπτά πριν το παπικό αεροσκάφος με τον Φραγκίσκο προσγειωθεί σε μια αεροπορική βάση στη Σεούλ.

Οι νέες εκτοξεύσεις πύραυλων από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έγιναν ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα προγραμματίζουν να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα στρατιωτικές ασκήσεις.

Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον λένε ότι οι ασκήσεις είναι αμυντικού χαρακτήρα, αλλά η Βόρεια Κορέα διαμαρτύρεται τακτικά για αυτές τις στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες χαρακτηρίζει πρόβα πολέμου.