Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 -

ηλιακό



«Εισβολέας» μπήκε στο ηλιακό μας σύστημα - Η ΝASA προσπαθεί να μάθει τι είναι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Nasa από την εισβολή ενός μυστηριώδους αστεροειδή στο ηλιακό μας σύστημα.
Αν κάτι τέτοιο ισχύει θα είναι η πρώτη φορά που ένας τέτοιος διαστρικός «επισκέπτης» παρατηρείται από τη Γη. Το αντικείμενο από άλλο ηλιακό σύστημα «ονομάστηκε» A/2017 U1.



Στο Ντουμπάι ο υψηλότερος πύργος ηλιακής ενέργειας

Το τεράστιο ηλιακό πάρκο «Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ» στο Ντουμπάι, που διαθέτει περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες, αναμένεται να αποκτήσει μία επέκταση 700 μεγαβάτ, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου ηλιακού πύργου στον κόσμο.



Η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη στο ηλιακό σύστημα

Πριν από περίπου 3.5 δισεκατομμύρια χρόνια η επιφάνεια του νεαρού ακόμη Άρη πήρε μια κλίση 20 έως 25 μοιρών και ο πλανήτης έγινε στη συνέχεια γεωλογικά και κλιματολογικά αγνώριστος.



Μαρόκο: Αναβολή της έναρξης λειτουργίας του μεγαλύτερου έργου ηλιακής ενέργειας στον κόσμο

Τα εγκαίνια του πρώτου κομματιού του έργου Noor Ι στο Μαρόκο, του μεγαλύτερου σταθμού παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, αναβλήθηκαν ξαφνικά, ενώ οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του έργου δεν έδωσαν καμία εξήγηση για το λόγο αναβολής, ούτε μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας.



«V774104»: Εντοπίσθηκε το πιο μακρινό σώμα στο ηλιακό μας σύστημα

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν το πιο μακρινό αντικείμενο που έχουν ποτέ βρει στο ηλιακό μας σύστημα. Πρόκειται για έναν παγωμένο βραχώδη κόσμο, πιθανότατα έναν νάνο πλανήτη, σε απόσταση 103 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο από ό,τι η Γη και τρεις φορές πιο μακριά από ό,τι είναι ο Πλούτων.