Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

ηγετών



Τα συμπεράσματα των ηγετών της Ε.Ε. στη Μάλτα για το προσφυγικό

Ολοκληρώθηκε η πρωινή συνεδρία των ηγετών της ΕΕ στην άτυπη Σύνοδο της Μάλτας, η οποία είχε θέμα της το μεταναστευτικό ζήτημα.



ΠΓΔΜ: Αντίδραση ΥΠΕΞ για συναντήσεις των ηγετών των αλβανικών κομμάτων σε Τίρανα και Πρίστινα

Την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι προκάλεσαν οι συναντήσεις που είχαν πρόσφατα στα Τίρανα και την Πρίστινα οι ηγέτες των αλβανικών κομμάτων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και στις οποίες διαμορφώθηκε κοινή πλατφόρμα αιτημάτων προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια.



Έντονο παρασκήνιο μεταξύ Ομπάμα και Τσίπρα στο δείπνο των ηγετών στο ΝΑΤΟ

Το παρασκήνιο στο δείπνο των ηγετών του ΝΑΤΟ αποκαλύπτουν σε άρθρο τους στην εφημερίδα Financial Times οι δημοσιογράφοι Sam Jones and Henry Foy, κάνοντας αποτίμηση της συνόδου και αναφερόμενοι στη στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας.



Ετοιμη η Κρήτη για το παγκόσμιο γεγονός των Ορθοδόξων: Ιστορικής σημασίας η συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των τελευταίων 1300 χρόνων από την 7η οικουμενική Σύνοδο μέχρι σήμερα, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος που θα λάβει χώρα στην Κρήτη από τις 16 ως και τις 27 Ιουνίου και συγκεκριμένα στο Κολυμπάρι Χανίων στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.



Σύνοδος Κορυφής: Ποια είναι τα "πηγαδάκια" των ηγετών και που κολλάει η συμφωνία;

Η συνάντηση των τεσσάρων ηγετών γίνεται για τη Λιβύη καθώς ο πρωθυπουργόςτης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον φέρεται να επιζητά επέκτατη της ναυτικής αποστολής της Ε.Ε. στη Λιβύη, αναφέρουν βρετανικές πηγές. Νωρίτερα, η Μέρκελ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.



Δήλωση των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ: ''Είναι επίθεση εναντίον όλων μας''

«Είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή ενωμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα και με αδίστακτη αποφασιστικότητα». Αυτό αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και τα ευρωπαϊκά κοινοτικά όργανα για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο Παρίσι.