Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ιδιωτική εκπαίδευση



Φορτσάκης: Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την ιδιωτική εκπαίδευση

"Τα ιδιωτικά σχολεία αποτελούν τον νούμερο ένα στόχο του Υπουργείου Παιδείας", αναφέρει στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης και προσθέτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεχθάνεται γενικά την ιδιωτική πρωτοβουλία και αποσκοπεί στην ικανοποίηση του ακραίου κομματικού ακροατηρίου που επιθυμ



Αποψη: Οχι, κύριε Φίλη

Η απόφασή σας να επιβάλετε φόρο 13% στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων «δεν διορθώνει μια κοινωνική αδικία», όπως ισχυριστήκατε στο Σκάι. Το αντίθετο συμβαίνει.



Μητσοτάκης: Να καταργηθεί πλήρως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της πλήρους κατάργησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο οποίος μάλιστα επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως:



Μοσκοβισί: Ευθύνη της Αθήνας ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, τονίζει πως η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου.

Η απόφαση για επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ή η εξεύρεση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.



Αλεξιάδης: Μέσα στην εβδομάδα οριστική απόφαση για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Οριστική απόφαση για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση θα ληφθεί από την κυβέρνηση και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, λίγες ώρες μετά την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση έως την ερχόμενη Παρασκευή.



Παράταση μιας εβδομάδας για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μην έχοντας προφανώς βρει κάποιο ισοδύναμο μέτρο και με την προθεσμία να εκπνέει σήμερα, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε αργά απόψε το απόγευμα να δώσει στην δημοσιότητα μία ανακοίνωση στην οποία εκφράζει ουσιαστικά την αδυναμία της να δώσει λύση στο πρόβλημα, ζητώντας μία εβδομάδα παράταση ώστε να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της.