Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

φυσιολογικές τιμές



Δείτε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σακχάρου σε κάθε ηλικία

Η γλυκόζη παράγεται όταν καταναλώνουμε υδατάνθρακες, οι οποίοι μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρο στον οργανισμό μας. Ωστόσο, γνωρίζετε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές ανά ηλικία;



Πίεση αίματος: Φυσιολογικές τιμές και τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση

Οι τιμές για την αρτηριακή πίεση του αίματος εμπίπτουν σε τέσσερις γενικές κατηγορίες και κυμαίνονται από φυσιολογική έως το στάδιο της υπέρτασης.



Προστάτης: Οι φυσιολογικές τιμές στην εξέταση – Πότε χτυπάει «καμπανάκι»

Το αιματολογικό τεστ προστατικού αντιγόνου (PSA) μετρά το συνολικό ποσό του συγκεκριμένου αντιγόνου στο αίμα σας. Το PSA είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από τα φυσιολογικά κύτταρα του προστάτη καθώς επίσης και από κύτταρα του καρκίνου στον προστάτη.
 


Ποιες οι φυσιολογικές τιμές θερμοκρασίας, παλμών και πίεσης

Οι ζωτικές ενδείξεις του οργανισμού μας, δηλαδή η θερμοκρασία του σώματος, οι παλμοί της καρδιάς και η...αρτηριακή πίεση είναι αυτές τις οποίες μετρούν οι γιατροί ώστε να αξιολογήσουν τη γενική κατάσταση της υγείας ενός ασθενή.



Χοληστερίνη: Ποιοι πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξέταση και ποιες οι φυσιολογικές τιμές

Η χοληστερόλη είναι μια κηρώδης, λιπαρή ουσία στο αίμα, την οποία χρειάζεται το σώμα για να διατηρεί υγιή τα κύτταρα.

Παράγεται από το συκώτι και περιέχεται σε τροφές ζωικής προέλευσης.

Υπάρχουν δύο είδη χοληστερόλης: Η «κακή» ή LDL (λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας) και η «καλή» ή HDL (λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας).



Οι τροφές που μειώνουν τη χοληστερόλη – Ποιες οι φυσιολογικές τιμές

Η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μείωση των κορεσμένων λιπαρών και αντικατάστασή τους με καθημερινές τροφές που περιέχουν περισσότερα ακόρεστα λιπαρά μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης μας.

Τροφές που αυξάνουν την χοληστερόλη