Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 -

fir



Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το εθνικό FIR πάνω από τη νησίδα Λεβίθα

Υπερπτήση πάνω από τη νησίδα Λεβίθα πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας τουρκικά μαχητικά F-16.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα στις 15:03 ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στην περιοχή των νήσων Λήμνου – Λέσβου.



Δύο εμπλοκές κατά την αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Δεκαπέντε παραβιάσεις του εθνικού FIR σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους.

Σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου, προέβησαν ένα ελικόπτερο και τρία ζεύγη τουρκικών F-16 που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Σε δύο περιπτώσεις, η διαδικασία της αναχαίτισής τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή.



Συναγερμός στο Αιγαίο: Φόβος για ατύχημα με την Τουρκία

Κατακόρυφη είναι η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο με τα στοιχεία να δείχνουν ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» τα επιμέρους χαρακτηριστικά της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αιγαίο δημιουργούν κίνδυνο για ατύχημα ανά πάσα στιγμή προβληματίζοντας ιδιαίτερα την Αθήνα.



Δύο τουρκικά μαχητικά πετούσαν επί μία ολόκληρη ώρα μέσα στο FIR Αθηνών

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στους κατοίκους των νησιών του Νοτιοανατολικού Αιγαίου από την πτήση δύο τουρκικών μαχητικών. 



Τουρκική αεροναυτική άσκηση αύριο εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας

Τουρκική αεροναυτική άσκηση περί του συμπλέγματος του Καστελόριζου βάσει της NAVTEX 586/17 θα διεξαχθεί στις 08 Ιουνίου 2017 μέσα σε  περιοχή εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας αλλά και επάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

To ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί στενά τις τουρκικές κινήσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.



Συγκλονιστικές εικόνες από αερομαχία στο Αιγαίο: Η στιγμή που η Τουρκία χάνει δύο μαχητικά! (Βίντεο)