Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



«Ανάρμοστη» θεώρησαν πολλοί Ουκρανοί την εμφάνιση του Αντονι Μπλίνκεν σε μπαρ του Κιέβου

Αν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ήθελε να στείλει ένα μήνυμα υποστήριξης προς το Κίεβο παίζοντας χθες το βράδυ το «Rockin’ in The Free World» σε μπαρ του Κιέβου, πολλοί Ουκρανοί θεώρησαν ανάρμοστη την εμφάνισή του την ώρα της κλιμάκωσης της ρωσικής επίθεσης στην βορειοανατολική Ουκρανία.



Σχοινάς για την απαγόρευση σημαιών της Ε.Ε. στη Eurovision: Βοήθησε όσους ήθελαν να επιτεθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση

«Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) να απαγορεύσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision βοήθησε μόνο αυτούς που είχαν την ευκαιρία να επιτεθούν στην Ευρώπη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.



Μπλίνκεν: «Οι εκλογές στην Ουκρανία θα γίνουν όταν τελειώσει ο πόλεμος»

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε από το Κίεβο ότι οι εκλογές στην Ουκρανία θα γίνουν όταν όλοι οι Ουκρανοί θα μπορούν να ψηφίσουν!

Με λίγα λόγια ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα παραμείνει πρόεδρος για όσο διαρκέσει ο πόλεμος. Όμως η διάρκεια αυτού του πολέμου μπορεί να είναι μακρόχρονη.

 



Το Δουβλίνο θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος μέχρι τα τέλη Μαΐου

Η Ιρλανδία θα αναγνωρίσει «σίγουρα» παλαιστινιακό κράτος πριν από τα τέλη Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μίχαλ Μάρτιν, χωρίς να αναφέρει ακριβή ημερομηνία.

«Θα αναγνωρίσουμε το κράτος της Παλαιστίνης πριν από τα τέλη του μηνός», δήλωσε ο Μίχαλ Μάρτιν, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιρλανδίας, στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk.



Τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα προβλέπει η Κομισιόν σε σχέση με την Ευρωζώνη

Τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα προβλέπει η Κομισιόν σε σχέση με την ευρωζώνη, ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με αφορμή τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας των ευρωπαϊκών χωρών.



Ετοιμάζεται νόμος για τους «πράκτορες επιρροής» στην Τουρκία

Το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί προσεχώς με ένα νομοσχέδιο για τους «πράκτορες επιρροής», το οποίο προβλέπει ποινές φυλάκισης για τους δημοσιογράφους και τους ερευνητές που κατηγορούνται ότι ενεργούν προς όφελος ξένων συμφερόντων.