Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Οι ΗΠΑ παροτρύνουν τη Γερμανία να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ελπίζει πως η πρόσφατη απόφασή της να στείλει πυραύλους μακρού βεληνεκούς στην Ουκρανία θα ενθαρρύνει τη Γερμανία να πράξει το ίδιο, κάτι που το Βερολίνο αποκλείει μέχρι στιγμής, δήλωσε χθες Πέμπτη αμερικανός αξιωματούχος.



Βουλγαρία - ΒΤΑ: Το εργοστάσιο πυρομαχικών VMZ Sopot ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων για το 2023

Το κρατικό εργοστάσιο πυρομαχικών VMZ Sopot, στο Σόποτ της κεντρικής Βουλγαρίας, ανακοίνωσε σήμερα ρεκόρ καθαρού εισοδήματος ύψους 828 εκατομμυρίων λέβα για το 2023, διπλάσιο σε σχέση με το 2022.



ΜΜΕ: Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία απελευθέρωσης 20 ομήρων

Ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε χθες Πέμπτη πως η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ενδέχεται να προτείνει περιορισμένης έκτασης συμφωνία στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση το λιγότερο είκοσι ομήρων.



Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν αγορές όπλων αξίας 6 δισ. δολ. για την Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει, πιθανόν ακόμη και εντός της ημέρας, συμβόλαια αγοράς όπλων προοριζόμενων για την Ουκρανία αξίας 6 δισ. δολαρίων, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico.



Στέλεχος της Χαμάς λέει πως το Ισραήλ δεν θα επιτύχει τους στόχους του εξαπολύοντας επίθεση στη Ράφα

Μέλος του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ο Γάζι Χαμάντ, τόνισε χθες Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η σχεδιαζόμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να επιτύχει «αυτό που θέλει».



Ο Μπλίνκεν ελπίζει να υπάρξει «πρόοδος», ο ομόλογός του της Κίνας τονίζει τις δυσκολίες

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο πως ελπίζει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα σημειώσουν «πρόοδο», κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι, ο οποίος από τη δική του πλευρά επισήμανε τις αυξανόμενες διαφωνίες μεταξύ των δυο μεγάλων δυνάμεων.