Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Κάμερον: «Υπάρχει πρόταση για κατάπαυση του πυρός για 40 ημέρες στη Γάζα»

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η τρέχουσα πρόταση που υποβάλλεται στη Χαμάς για τον πόλεμο της Γάζας περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός για 40ημέρες και την απελευθέρωση χιλιάδων Παλαιστινίων αιχμαλώτων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.



Η Τουρκία θα υποστηρίξει τον Ρούτε ως επόμενο επικεφαλής του ΝΑΤΟ

Η Τουρκία έχει αποφασίσει ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ως επόμενου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο νατοϊκούς διπλωμάτες, ενώ, σύμφωνα με το Ρόιτερς, τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είπε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει τον Ρούτε για το αξίωμα του γενικο



Στους 42 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών που παρασύρθηκαν από τα νερά όταν έσπασε φράγμα στην Κένυα

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σάρωσαν την περιοχή Μάι Μαχιού στην κεντρική Κένυα και η αστυνομία προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να αυξηθεί γιατί έσπασε ένα φράγμα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Citizen Television.



Πλοίο με σημαία Μάλτας αποτέλεσε στόχο πυραύλων κοντά στην Υεμένη

Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Μάλτας αποτέλεσε στόχο τριών πυραύλων ενώ έπλεε από το Τζιμπουτί στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey.



Κερδίζει έδαφος η Ρωσία – Ο στρατός προχωράει στην ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σήμερα σε σημεία κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία, καταλαμβάνοντας ένα χωριό στην περιοχή του Ντονέτσκ, κερδίζοντας καλύτερες θέσεις στην περιοχή του Χάρκιβ και αποκρούοντας σειρά ουκρανικών επιθέσεων.



Τέξας: Έπεσε με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο και σώθηκε από θαύμα – Σοκαριστικό βίντεο

Ένας YouTuber επέζησε από θαύμα μετά τη συντριβή με ένα μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο, όταν αυτό αναποδογύρισε και έπεσε στην έρημο με ταχύτητα 48 μίλια/ώρα.

Ο Anthony Vella, 33 ετών, δοκίμαζε ένα BGD Luna 3 στο Enchanted Rock State Park βορειοδυτικά του Austin, όταν ξαφνικά κατέρρευσε 85 έως 100 πόδια στον αέρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail.