Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Γερμανία: Οι «πλημμύρες του αιώνα» στο Ζάαρλαντ, απομακρύνθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από τα σπίτια τους

Από σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττεται η Γερμανία με συνέπεια εκατοντάδες άνθρωποι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς προκλήθηκαν πλημμύρες. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις εκτός από τις πλημμύρες, σταμάτησαν και τη λειτουργία ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, στη νοτιοδυτική Γερμανία.



Γιατί οι ψηφοφόροι προτιμούν Τραμπ αντί Μπάιντεν για την οικονομία

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ το προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν όσον αφορά την οικονομία, από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση.



Ζελένσκι και Πούτιν αντιδρούν στην πρόταση του Παρισιού για Ολυμπιακή Εκεχειρία

Βολοντιμίρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση για εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι φέτος το καλοκαίρι.



Ανακοίνωση της EE: Αναστέλλεται η λειτουργία στην Ευρώπη τεσσάρων ρωσικών ΜΜΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει την «κυκλοφορία» τεσσάρων μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με τη Ρωσία στην ΕΕ, παρά την προειδοποίηση της Μόσχας αυτή την εβδομάδα ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα επέφερε γρήγορα αντίποινα. Η Ρωσία από τη μεριά της κάνει λόγο για λογοκρισία.



Βρετανία: Μέσα σε 9 χρόνια «εξαφανίστηκαν» 6.000 τραπεζικά καταστήματα - Αναμένονται κι άλλα 200 αντίστοιχα κλεισίματα

Την Παρασκευή, με το κλείσιμο οκτώ υποκαταστημάτων της Barclays, ο αριθμός των τραπεζικών καταστημάτων που έκλεισαν στη διάρκεια των  τελευταίων εννέα ετών στη Βρετανία, ξεπερνά τα 6.000.



Πλήττεται η ελευθερία του Τύπου επί διακυβέρνησης Μελόνι - Η πίεση εντείνεται ολοένα και περισσότερο...

Η ελευθεροτυπία βρίσκεται υπό εντεινόμενη πίεση στην Ιταλία αφότου ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση της άκρας δεξιάς υπό την Τζόρτζια Μελόνι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Guglielmo Mangiapane), διαπίστωσαν χθες μη κυβερνητικές οργανώσεις έπειτα από διερευνητική αποστολή στη χώρα.