Πέμπτη 06 Ιουνίου 2024 -

Κόσμος



ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: «Το ΝΑΤΟ πηγαίνει ολοένα και πιο κοντά σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία»

O υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πίτερ Σίγιαρτο, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ πηγαίνει ολοένα και πιο κοντά σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία, ενώ παράλληλα διεμήνυσε για ακόμα μια φορά πως η χώρα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις της Συμμαχίας.



Κολοράντο: Αστυνομικοί άφησαν γυναίκα δεμένη με χειροπέδες στο περιπολικό και τη χτύπησε τρένο

Αστυνομικοί στο Κολοράντο των ΗΠΑ άφησαν δεμένη με χειροπέδες μια γυναίκα σε περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο στη συνέχεια χτυπήθηκε από τρένο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί νοσηλεία και γι’ αυτό να λαμβάνει αποζημίωση ύψους 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων.



Γάζα: 40 νεκροί και 73 τραυματίες από επίθεση ισραηλινών δυνάμεων σε σχολείο του ΟΗΕ

Νέα σφαγή σημειώθηκε ξανά στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως αναφέρει το Reuters, 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο σχολείο της Νουσέιρατ. Δύο αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι 14 παιδιά και 9 γυναίκες σκοτώθηκαν στο πλήγμα αυτά.



Στην Παραλία Ομάχα για τα 80 χρόνια από την Απόβαση στη Νορμανδία οι Σύμμαχοι χωρίς τη Ρωσία

Οκτώ δεκαετίες μετά, στη «ματωμένη» Παραλία Ομάχα οι Σύμμαχοι συναντώνται σήμερα χωρίς τη Ρωσία στη Νορμανδία, αλλά στο πλευρό του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να γιορτάσουν τη νίκη κατά του ναζισμού την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται και πάλι στην Ευρώπη.



Πούτιν: Θα παραδώσουμε ρωσικά όπλα στους εχθρούς των Δυτικών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ανέφερε από την Αγία Πετρούπουλη, πως η Ρωσία έχει το «δικαίωμα για ασύμμετρη απάντηση» στις δυτικές χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα, με σκοπό να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.



Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως έπληξε σχολείο του ΟΗΕ όπου βρισκόταν «βάση της Χαμάς»

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι προχώρησαν σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον σχολείου της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) -όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άνθρωποι, σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς-, καθώς εκεί βρισκόταν, κατ’ αυτές, «βάση» του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμισ