Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ο Πούτιν έδωσε διαταγή για ασκήσεις με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Την απάντηση του έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις απειλές αξιωματούχων της Δύσης, δίνοντας εντολή για  ασκήσεις σε συνδιασμό με εκπαίδευση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων που θα συμμετέχουν στρατιωτικάτμήματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία.



Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία – 78 νεκροί, 105 αγνοούμενοι

Ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών που προκαλούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη νότια Βραζιλία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 78 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Κυριακή, ενώ άλλοι 115.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 105 εξακολουθούν να αγνοούνται.



Αντιδράσεις για την «ποινή χάδι» στο νούμερο ένα καταζητούμενο χάκερ στην Ευρώπη

Ολοκληρώθηκε στη Φιλανδία μια δίκη που μπορεί στην Ελλάδα να μην απασχόλησε καθόλου τα μίντια και την κοινή γνώμη όμως καθήλωσε για όσο διήρκεσε την σκανδιναβική κοινωνία ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον πανευρωπαϊκά με πολλές χώρες να στέλνουν απεσταλμένους δημοσιογράφους και να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της δίκης.



Στο Ισραήλ για συνάντηση με τον Νετανιάχου τη Δευτέρα ο διευθυντής της CIA

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς αναμένεται αύριο στο Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από δημοσιογράφο της ενημερωτικής ιστοσελίδας Axios.



ΟΟΣΑ: Έκρηξη άμεσων ξένων επενδύσεων 62% την τελευταία τριετία στην Ελλάδα

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις (ΞΑΕ) στην Ελλάδα σημείωσαν μεγάλη αύξηση την τελευταία τριετία σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ (FDI in Figures).



Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεων σε Κάιρο και Ντόχα για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Η αντιπροσωπεία των διαπραγματευτών της Χαμάς ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Ντόχα, αφού «ολοκληρώθηκε» η συνεδρίαση με τους αιγύπτιους μεσολαβητές στο Κάιρο με θέμα το σχέδιο ανακωχής, δήλωσε στο AFP στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης.