Κυριακή 26 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Μέγκαν Μαρκλ: Η πρώτη κυρία της Νιγηρίας κατά της Δούκισσας του Σάσσεξ – «Η γύμνια είναι παντού»

«Δεν δεχόμαστε τη γύμνια στον πολιτισμό μας, δεν είναι καθόλου ωραία», τόνισε με έντονο ύφος η πρώτη κυρία της Νιγηρίας, Ολουρέμι Τινούμπου, έχοντας στο στόχαστρο τη Μέγκαν Μαρκλ.



Η Χαμάς εξαπέλυσε μαζική πυραυλική επίθεση στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ

Μαζική πυραυλική επίθεση προς το Τελ Αβίβ εξαπέλυσε η Χαμάς, σύμφωνα με αναφορές των ξένων ΜΜΕ, είδηση που επιβεβαίωσε και ο ισραηλινός στρατός.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε "μεγάλη πυραυλική" επίθεση σήμερα στο Τελ Αβίβ, όπου ο ισραηλινός στρατός σήμανε σειρήνες προειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες.



Παπούα Νέα Γουινέα: Φόβοι για 670 νεκρούς από την κατολίσθηση

Περισσότεροι από 670 άνθρωποι φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, εκτίμησε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ/ΙΟΜ) σήμερα καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης.



Νέα ανακάλυψη εξωπλανήτη από αστρονόμους – Είναι κατοικήσιμος;

Σε μια νέα ανακάλυψη προχώρησαν οι αστρονόμοι, ενός εξωπλανήτη που θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωή, όμως βρίσκεται 40 έτη φωτός μακριά από τη γη.



Τα πέντε πρόσωπα που αγοράζουν τον περισσότερο χρυσό στον κόσμο [γράφημα]

Τι κοινό έχουν ο Fatih Karahan, ο Pan Gongsheng, ο Shaktikanta Das, ο Timur Suleimenov και ο Aleš Michl; Ως επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της Τουρκίας, της Κίνας, της Ινδίας, του Καζακστάν και της Τσεχίας αντίστοιχα, είναι τα πέντε πρόσωπα που από τις αρχές του έτους –κι όχι μόνο- πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες καθαρές αγορές χρυσού σε όλο τον κόσμο.



Ισπανία: «Χαστούκι» στο Ισραήλ – Η υπουργός Άμυνας λέει ότι διαπράττει γενοκτονία

Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες, δήλωσε ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι μια «πραγματική γενοκτονία», καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ισπανίας επιδεινώνονται μετά την απόφαση της Μαδρίτης να αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.