Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Η Λιθουανία ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

Η Λιθουανία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται την πρωθυπουργό Ίνγκριντα Σιμόνιτε, ετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής.



Ρωσία: Η Γερμανία χρησιμοποιεί αβάσιμους μύθους περί χάκερ για να καταστρέψει τις διμερείς σχέσεις

Η Μόσχα απηύθυνε κατηγορίες στο Βερολίνο λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται αβάσιμους μύθους περί Ρώσων χάκερ με σκοπό να οδηγήσει σε κλιμάκωση την ένταση.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, η απόφαση της Γερμανίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων.



Ζαχάροβα: «Τα γαλλικά στρατεύματα που θα έρθουν στην Ουκρανία θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό Στρατό»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη (8/5) τη Γαλλία ότι αν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό Στρατό.



Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης νωρίς σήμερα, Τετάρτη το πρωί. Ένα αεροπλάνο cargo αναγκάστηκε να προσγειωθεί με «την κοιλιά», καθώς δεν κατέβηκαν οι τροχοί του.

Το υδραυλικό σύστημα των τροχών παρουσίασε βλάβη την ώρα της καθόδου και ειδικότερα λίγο πριν το Boeing 763 της FED-EX αγγίξει το έδαφος.



Ο στρατός των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την κατασκευή του τεχνητού λιμανιού για να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την κατασκευή προσωρινού τεχνητού λιμανιού για τη διευκόλυνση των παραδόσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας διά θαλάσσης, όμως δεν μπορεί να το εγκαταστήσει στην θέση του προς το παρόν εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Τρίτη.



Ο διευθυντής της CIA επέστρεψε στο Κάιρο για συνομιλίες για την εκεχειρία στη Γάζα

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Oυίλιαμ Μπερνς επέστρεψε σήμερα στο Κάιρο για συνομιλίες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή στο θέμα αυτό και πηγές από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο.