Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Ισραήλ: Τούρκος τουρίστας μαχαίρωσε αστυνομικό έξω από τμήμα στην Ιερουσαλήμ

Ισραηλινός συνοριακός αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ από Τούρκο υπήκοο, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.



Αμετακίνητος ο Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα είτε υπάρξει συμφωνία για τους ομήρους είτε όχι

Το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μια επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, ανεξάρτητα από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.



Κινέζικο ΥΠΕΞ: «Η Χαμάς και η Φάταχ εξέφρασαν πολιτική βούληση για συμφιλίωση»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας γνωστοποίησε σήμερα ότι τα αντίπαλα παλαιστινιακά κινήματα Χαμάς και Φάταχ εξέφρασαν την πολιτική βούληση να επιδιώξουν την συμφιλίωσή τους μέσω του διαλόγου και της διαβούλευσης.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποί τους είχαν πρόσφατα συνομιλίες στο Πεκίνο με στόχο να καταλήξουν σε μια «ενδοπαλαιστινιακή συμφιλίωση».



Νέα Υόρκη: Ηλικιωμένος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από το ίδιο του το αυτοκίνητο

Με αφορμή έναν καυγά για μια θέση πάρκινγκ, ένας 77χρονος στην Νέα Υόρκη έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από το ίδιο του το αυτοκίνητο.



Οι Ρώσοι κατέλαβαν το 90% του Ραμποτίνο – Θα αυξήσουν την πίεση στην Ζαπορίζια

Άρχισε εκ νέου η μάχη για το Ραμποτίνο.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πετύχει να εξωθήσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες στα βόρεια του χωριού και ελέγχουν πλέον το 90% του οικισμού.

Αποφάσισαν οι Ρώσοι να ενεργοποιήσουν πάλι αυτό το μέτωπο;



Βρετανία: 36χρονος με σπαθί σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο

Τον τρόμο σκόρπισε ενας 36χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη στο Χέινοουτ του ανατολικού Λονδίνου, αφού πρώτα επιτέθηκε και τραυμάτισε με σπαθί περαστικούς με σπαθί. Σύμφωνα με  ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, η επίθεση αυτή «δεν φαίνεται  να συνδέεται με τρομοκρατία».