Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



«Ερωτευμένοι» οι Κινέζοι με τον Πούτιν – Ένας «πολύ ωραίος» άνδρας που αξίζει σεβασμό

Ένας «χαρισματικός» ηγέτης με τον οποίο πρέπει να συζητάμε «είτε μας αρέσει είτε όχι»: στους δρόμους του Πεκίνου σήμερα οι Κινέζοι έχουν μάλλον θετική γνώμη για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.



Υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας έπεσε από Airbus

Υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας TransNusa, είχε πτώση από ένα Airbus A320, αφού δεν παρατήρησε ότι η σκάλα είχε απομακρυνθεί, όταν περπάτησε προς τα πίσω.



Ο Κινέζος πρόεδρος πρότεινε στον Σέρβο πρόεδρο να εντάξει τη χώρα στους BRICS

Εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο θα φέρει η ενδεχόμενη συμμετοχή της Σερβίας στην οικονομική αλλά και γεωπολιτική ομάδα των BRICS, μετά από πρόταση του Κινέζου προέδρου στην σερβική κυβέρνηση για ένταξη της βαλκανικής χώρας. 

 



Ουκρανία: Ο στρατός έχει «ανασχέσει» τη ρωσική προέλαση σε κάποιες περιοχές του Χαρκόβου

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι κατάφερε να ανασχέσει την «προέλαση» της Ρωσίας σε κάποιες περιοχές στην επαρχία του Χαρκόβου, εναντίον της οποίας η Μόσχα εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στις 10 Μαΐου καταλαμβάνοντας νέα εδάφη.



Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ – Βλαντίμιρ Πούτιν στο Πεκίνο: Θερμή χειραψία και διαβεβαιώσεις

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με φόντο τιμητικό άγημα και μπάντα που ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δυο χωρών μπροστά στο Παλάτι του Λαού στην αχανή πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία, όπως έδειξαν πλάνα που μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.



ΗΠΑ-Καλιφόρνια: Με αστυνομική παρέμβαση έληξε και η τελευταία φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη πανεπιστημίου

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές από τον καταυλισμό που είχαν στήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ιρβάιν, καθώς και από ένα αμφιθέατρο του ιδρύματος που είχαν καταλάβει.