Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Άντονι Μπλίνκεν: Η Χαμάς το μοναδικό εμπόδιο για την κατάπαυση του πυρός

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς παραμένει «το μοναδικό εμπόριο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός» με το Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.



Νεκρός εντοπιστηκε ο 49χρονος γιος του Βλάντο Τζούροβιτς -Είχε δηλώσει στις Αρχές την εξαφάνισή του

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Βλάντο Τζούροβιτς. Ο 75χρονος άλλοτε προπονητής των Πανιωνίου, Άρη και ΑΕΚ θρηνεί τον θάνατο του γιου του, Νεμπόισα, σε ηλικία 49 ετών.



Πώς η κλιματική αλλαγή «κλέβει» την ανάσα;

«Ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι μέχρι το 2050 οι θάνατοι από την κλιματική αλλαγή θα ξεπεράσουν τους 250.000 ετησίως, ενώ κάθε χρόνο περίπου 60.000 απώλειες σε ανθρώπινες ζωές οφείλονται σε μαζικές φυσικές καταστροφές, με 38.000 να αφορούν θανάτους στην τρίτη ηλικία στα πλαίσια του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη.



Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Ανεβαίνει ο πολιτικός πυρετός ενόψει ευρωεκλογών σε μια Ευρώπη σε κρίση που στρώνει τον δρόμο για την ακροδεξιά. Το ενδεχόμενο να γίνει κυρίαρχο το μαύρο μπλοκ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες όμως οι δυνάμεις που θα καταγράψει δεν θα είναι αμελητέες ενώ προβληματισμό δημιουργεί το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών.



Μπάιντεν: Πιέσεις από 88 Δημοκρατικούς βουλευτές να εξετάσει την αναστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Δεκάδες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του Τζο Μπάιντεν παρότρυναν χθες τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ αν δεν αλλάξει τον τρόπο που διεξάγει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.



TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν απέκλεισε την απαγόρευση του TikTok για το μπλοκ των 27 χωρών της ΕΕ, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της νομοθεσίας από τον Τζο Μπάιντεν, που θα μπορούσε να περιορίσει την κοινωνική πλατφόρμα στις ΗΠΑ, εκτός εάν η εφαρμογή κόψει τους δεσμούς με την κινεζική μητρική της εταιρεία.