Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ρόμπερτ Φίτσο: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του

Η κατάσταση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο έχει σταθεροποιηθεί αλλά παραμένει σοβαρή, δήλωσε σήμερα Σάββατο (18.5.24) η υπουργός Υγείας της χώρας, Ζουζάνα Ντολίνκοβα, μετά την απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της κεντροευρωπαϊκής χώρας την Τετάρτη.



Ζορίζονται οι Τούρκοι από την ακρίβεια: Μια οικογένεια θεωρείται φτωχή ακόμα και με τρεις κατώτατους μισθούς

Το "μαύρο" παιχνίδι μεταξύ του πληθωρισμού, του κατώτατου μισθού και της φτώχειας των πολιτών της Τουρκίας συνεχίζεται, καθώς για ακόμα μια φορά το όριο πείνας στην Τουρκία για τον μήνα Απρίλιο αυξήθηκε στις 17.725 τουρκικές λίρες, ήτοι 546 δολάρια, υπερβαίνοντας τον κατώτατο μισθό των 17.002 τουρκικών λιρών, σύμφωνα με μελέτη της Συνομοσπονδίας Τουρκικών Συνδικάτων (TÜRK-İŞ), όπως αναφ



Γερμανία: Οι «πλημμύρες του αιώνα» στο Ζάαρλαντ, απομακρύνθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι από τα σπίτια τους

Από σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττεται η Γερμανία με συνέπεια εκατοντάδες άνθρωποι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς προκλήθηκαν πλημμύρες. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις εκτός από τις πλημμύρες, σταμάτησαν και τη λειτουργία ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, στη νοτιοδυτική Γερμανία.



Γιατί οι ψηφοφόροι προτιμούν Τραμπ αντί Μπάιντεν για την οικονομία

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ το προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν όσον αφορά την οικονομία, από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση.



Ζελένσκι και Πούτιν αντιδρούν στην πρόταση του Παρισιού για Ολυμπιακή Εκεχειρία

Βολοντιμίρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση για εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι φέτος το καλοκαίρι.



Ανακοίνωση της EE: Αναστέλλεται η λειτουργία στην Ευρώπη τεσσάρων ρωσικών ΜΜΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε την Παρασκευή ότι αναστέλλει την «κυκλοφορία» τεσσάρων μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με τη Ρωσία στην ΕΕ, παρά την προειδοποίηση της Μόσχας αυτή την εβδομάδα ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα επέφερε γρήγορα αντίποινα. Η Ρωσία από τη μεριά της κάνει λόγο για λογοκρισία.