Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Μεξικό

Ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών έγινε κοντά στην ακτή Τσιάπας στο Μεξικό, σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωπιστημών (GFZ).



Βόρεια Μακεδονία: Η νέα πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία» κατά την ορκωμοσία της

Σε μία πρωτοφανή ωμή πρόκληση προχώρησε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα.

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα κατά την ορκωμοσία της για την Προεδρία της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλεσε τη χώρα της σκέτο «Μακεδονία», παραβιάζοντας έτσι τη Συνθήκη των Πρεσπών.



Ο Τραμπ υβρίζει τον Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση: Είναι βλάκας, όλος ο κόσμος γελάει μαζί του

«Είναι ο χειρότερος πρόεδρος που υπήρξε ποτέ, σε οποιαδήποτε χώρα». «Είναι βλάκας, όλος ο κόσμος γελάει μαζί του, έχει κάνει τεράστια ζημιά». «Είναι ένας κακός άνθρωπος». Αυτά και άλλα πολλά είπε για τον Τζο Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του στο Γουάιλντγουντ του Νιου Τζέρσεϊ και κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι είναι πίσω από τις δικαστικές του περιπέτειες.



Ρωσία: Κατέρρευσε πολυόροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό πύραυλο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν όλο το τμήμα ενός πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ουκρανικό πύραυλο στη ρωσική πόλη του Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.



Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν drones των Χούθι

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους από περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).



Λωρίδα της Γάζας: Δύο γιατροί, πατέρας και γιός, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε χθες Σάββατο σε νέους φονικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, και κυρίως στη Ράφα, ενώ ζήτησε την απομάκρυνση επιπλέον κατοίκων της πόλης αυτής καθώς προετοιμάζει μια ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση εκεί.