Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Βλαντιμίρ Πούτιν: «Ειλικρινής η επιθυμία της Κίνας για επίλυση της ουκρανικής κρίσης»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαιρέτισε την «ειλικρινή επιθυμία» του Πεκίνου να συμβάλει στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Τετάρτη, πριν από την επίσκεψή του στην Κίνα.



Η Ρωσία καταλαμβάνει θέσεις στην ουκρανική πόλη Βοβτσάνσκ, στην περιοχή του Χαρκόβου

Οι ρωσικές δυνάμεις εδραιώνουν θέσεις εντός της ουκρανικής, μεθοριακής πόλης του Βοβτσάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία και οι συγκρούσεις εκεί σήμερα είναι σφοδρές, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.



Μπορέλ: Εάν το Ισραήλ συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ασκήσει πίεση στη σχέση του με την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το Ισραήλ να τερματίσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα αναφέρει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνοντας ότι αυτή η ενέργεια διακόπτει περαιτέρω τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και οδηγεί σε περισσότερους εσωτερικούς εκτοπισμούς, έκθεση σε λιμό και ανθρώπινο πόνο.



Η Boeing ενδέχεται να διωχθεί ποινικά για δύο πολύνεκρα δυστυχήματα

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποίησε με επιστολή προς την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη ότι η Boeing δεν τήρησε ορισμένους από τους όρους της συμφωνίας, η οποία προβλέπει ότι η εταιρεία θα αποφύγει την ποινική δίωξη για τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα του αεροσκάφους της 737 MAX που προκάλεσαν τον θάνατο 346 ανθρώπων συνολικά στο τέλος του 2018 και στις αρχές του 2019 αντίστοιχα.



Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο

Συναγερμός σήμανε στη Σλοβακία, γιατί ένας άνδρας πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά.



Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο με ενόπλους σε τοποθεσία του ΟΗΕ στη Ράφα και ζητά εξηγήσεις

Βίντεο από drone, στο οποίο φαίνονται ένοπλοι να στέκονται δίπλα σε οχήματα με το αναγνωριστικό σήμα των Ηνωμένων Εθνών σε συγκρότημα του ΟΗΕ στην πόλη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός του Ισραήλ και ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να διενεργήσουν έρευνα.