Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Ο στρατός των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την κατασκευή του τεχνητού λιμανιού για να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την κατασκευή προσωρινού τεχνητού λιμανιού για τη διευκόλυνση των παραδόσεων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας διά θαλάσσης, όμως δεν μπορεί να το εγκαταστήσει στην θέση του προς το παρόν εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο χθες Τρίτη.



Ο διευθυντής της CIA επέστρεψε στο Κάιρο για συνομιλίες για την εκεχειρία στη Γάζα

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Oυίλιαμ Μπερνς επέστρεψε σήμερα στο Κάιρο για συνομιλίες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή στο θέμα αυτό και πηγές από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο.



Λευκός Οίκος: Απαράδεκτο το Ισραήλ να κλείνει σημεία εισόδου της βοήθειας στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν "απαράδεκτο" το κλείσιμο από το Ισραήλ δύο σημαντικών σημείων εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αυτών της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.



Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο, εκρήξεις και στη Μόσχα

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιδρομή στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και στο δυτικό τμήμα της χώρας, στη Λβιβ, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, διαβεβαιώνοντας ότι επιχειρεί η αντιαεροπορική άμυνα για την απόκρουσή της τις πρώτες πρωινές ώρες.



Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παράδοση βομβών στο Ισραήλ εξαιτίας των «ανησυχιών» τους για τη Ράφα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ διότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έδωσε απάντηση στις «ανησυχίες» της Ουάσιγκτον για την προαναγγελθείσα χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε χθες Τρίτη αμερικανός αξιωματούχος.



Ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζει το πεδίο για την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης ασφαλείας στην Αϊτή

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως άρχισε να αναπτύσσει στην Αϊτή πρόδρομα στοιχεία ενόψει της άφιξης πολυεθνικής δύναμης ασφαλείας υπό την ηγεσία της Κένυας στη φτωχή χώρα της Καραϊβικής, την οποία λυμαίνονται συμμορίες και η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.