Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Εντόπισαν αγνοούμενο μετά από 22 χρόνια μέσω Google Earth – Πώς βρέθηκε το πτώμα του

Η ανατριχιαστική υπόθεση εξαφάνισης του William Moldt και η ανακάλυψη της σορού του μετά από 22 χρόνια μέσω Google Earth.

 


Νέα Υόρκη: Το πανεπιστήμιο Κολούμπια απέκλεισε φοιτητή λόγω σχολίων του για τον πόλεμο στη Γάζα

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε εχθές Παρασκευή (26/4) ότι απαγόρευσε την είσοδο στην πανεπιστημιούπολη σε έναν φοιτητή, μετά από ένα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (25/4) και ακούγεται να λέει ότι οι σιωνιστές «δεν αξίζουν να ζουν».



Ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα του – Σε κέντρο θεραπείας του καρκίνου η πρώτη έξοδος

Ο βασιλιάς, 75 ετών, θα επισκεφθεί ένα κέντρο θεραπείας για τον καρκίνο με τη βασίλισσα Καμίλα, καθώς το παλάτι λέει ότι είναι «πολύ ενθαρρυντικό που επανέρχεται σε ορισμένα δημόσια καθήκοντα».



Ισραήλ: Η σύλληψη παλαιστίνιας ακαδημαϊκού σηματοδοτεί νέα απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες

Η σύλληψη και η ανάκριση μιας κορυφαίας παλαιστίνιας ακαδημαϊκού που εργάζεται στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αποτελεί νέα απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες στο Ισραήλ, δήλωσαν η νομική της ομάδα και ο εργοδότης της.



Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού που έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο (εικόνες)

Ένα χρυσό ρολόι τσέπης που ανασύρθηκε από το σώμα του πλουσιότερου ανθρώπου στον Τιτανικό πρόκειται να βγει σε δημοπρασία το Σάββατο.

Ο 47χρονος Τζον Τζέικομπ Άστορ πνίγηκε με το πλοίο το 1912 αφού βοήθησε τη γυναίκα του να μπει σε μια σωσίβια λέμβο και να σωθεί.



Μέγιστος κίνδυνος για την παγκόσμια παραγωγή σοκολάτας λόγω ιού

Ιός που εξαπλώνεται γρήγορα απειλεί την υγεία του κακαόδεντρου και των αποξηραμένων σπόρων που βρίσκονται στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα. Περίπου το 50% της παγκόσμιας παραγωγής σοκολάτας προέρχεται από εκεί, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια προμήθεια της πιο δημοφιλούς λιχουδιάς στον κόσμο.