Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 -
Ξάστερος ουρανός

19 °C

Σήμερα, 26. Απριλίου 2017

ΕθνικάRF-4E Photo Phantom: Το τελευταίο "καθαρόαιμο" αναγνωριστικό της ΠΑ (Βίντεο)

Είναι το τελευταίο "καθαρόαιμο" τακτικό φωτοαναγνωριστικό -ικανό, αξιόπιστο αλλά και σχεδιασμένο την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Όχι πως αυτό εμπόδισε τα ελληνικά RF-4E να προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώντας άγρυπνα τους "απέναντι".Χειροπέδες σε Έλληνα της Τουρκίας για δήθεν προσβολή του Ερντογάν!"Είστε Ρωμιοί, μην το σκαλίζετε άλλο"

Την σύλληψη και φυλάκιση στο Ουλούντερε της επαρχίας Σιρνάκ της Τουρκίας - κοντά στα σύνορα με το Ιράκ - αποφάσισαν οι Τούρκοι για τον Έλληνα της Τουρκίας, Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.
 


Στο "κόκκινο" η τουρκική προκλητικότητα - Τέσσερις αερομαχίες και 71 παραβιάσεις

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα πάνω από το Αιγαίο.

 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σε 71 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν την Τρίτη επτά τουρκικά αεροσκάφη σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.Σοβαρή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη στο Μαξίμου, με την ατζέντα να είναι τόσο σοβαρή, ώστε ο Α/ΓΕΕΘΑ να αναβάλλει το ταξίδι του στο εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Militaire.gr, το πρώτο και κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα είναι τα ελληνοτουρκικά.Οι Τούρκοι διεκδικούν ανοιχτά το Αγαθονήσι

Τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα «κατά πλήρη κυριαρχία» με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947. Κι όμως, εν έτει 2017, ακριβώς 70 χρόνια μετά, Τούρκος υπουργός βγαίνει ανοιχτά και δηλώνει ότι η Αγκυρα «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα» ελληνικής κυριαρχίας... στο Αγαθονήσι, το βορειότερο άκρο του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων.

 Θωρηκτό Αβέρωφ: "Λίφτινγκ" στο πλοίο-σύμβολο των αγώνων του Έθνους

Οι προγραμματισμένες εργασίες εργασίες συντήρησης στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» καθώς και στοχευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν δύο μήνες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017.