Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

ΕΣΕΕ



Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και προγράμματα κατάρτισης στο επίκεντρο της συνάντησης της Δόμνας Μιχαηλίδου με την ΕΣΕΕ

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).



ΕΣΕΕ: Να προστατευθούν πρώτη κατοικία και επιχειρηματίες που δεν καλύπτονται από το νόμο Κατσέλη

Το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και όσων επιχειρηματιών δεν καλύπτονται από το νόμο Κατσέλη έθεσε στο υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Καρανίκα.



ΕΣΕΕ: Επεξεργαζόμαστε ρεαλιστική πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Τη διακομματική συναίνεση για τον κατώτατο μισθό χαιρετίζει η ΕΣΕΕ, με τον πρόεδρό της, Βασίλη Κορκίδη, να υπογραμμίζει ότι το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ ήδη επεξεργάζεται «μία τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού τόσο για το 2019 όσο και για την σταδιακή αποκατάσταση της μείωσης του 14% που υπέστη από το 2012 μέχρι την επαναφορά του στη κανονικότητα των 751 ευρώ».



ΕΣΕΕ: Υπέρ του πορτογαλικού μοντέλου για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Το μοντέλο της Πορτογαλίας υποστηρίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ στο θέμα του υποκατώτατου μισθού, αυτός, αποδεδειγμένα, δεν συνέβαλε καθόλου σε μια περίοδο έξι ετών στην ουσιαστική μείωση της ανεργίας των νέων.  



Θα εξαντλήσει τη θητεία του ως πρόεδρος της ΕΣΕΕ ο Β. Κορκίδης

Θα εξαντλήσει τη θητεία του ως πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και επιχειρηματικότητας ο Βασίλης Κορκίδης.

Σε επιστολή που έστειλε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ σημειώνει τα εξής: