Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Oταν ο καθωσπρεπισμός σε κάνει γελοίο…



Πάρτε ανάσα…

Τζορτζ Μπους, Μπιλ Γκέιτς. Τζένιφερ Λόπεζ , Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Σακίρα, Πικέ, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, Γκουέν Στεφάνι, Σελένα Γκόμεζ, Λέιντι Γκάγκα, Τζάστιν Τιμπερλέικ, Λεμπρόν Τζέιμς, Ράσελ Κρόου, Μίκι Ρουρκ, Οπρα Γουίνφρει, Τζίμι Φάλον, Κόμπε Μπράιαντ…

Είναι μερικοί από τους παγκόσμιους stars που με μεγάλη προθυμία αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο Ice Bucket Challenge.

Τι είναι αυτό; Μία που ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σκοπός η ευαισθητοποίηση και η συγκέντρωση χρημάτων για το ίδρυμα ALS που επιχειρεί να βρει θεραπεία για την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), γνωστή και ως Νόσος Λου Γκέριγκ.

Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο… μπουγελώνεται με νερό και πάγο και να ορίσει τους επόμενους τρεις που προκαλεί να επιχειρήσουν το ίδιο.

Και ενώ όλη σχεδόν η υφήλιος ασχολείται με αυτόν τον πραγματικά ιερό σκοπό, στην Ελλάδα, οι δικοί μας… stars (ο Θεός να τους κάνει) αγρόν ηγοράζουν.

Βλέπετε, είναι πιο φρόνιμο να ασχοληθούμε με το τι θα φορέσουμε στη Μύκονο γιατί θα μας πάρουν πλάνα οι paparazzi…

Ή είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε -ευκαιρίας δοθείσας από την άγρια δολοφονία δύο ακόμα νεαρών παιδιών που είχαν στο σώμα τους τατουάζ σβάστικες και σύμβολα της Αρχαίας Ελλάδας - έναν μικροπολιτικό πόλεμο πάνω από τα άψυχα σώματά τους.

Για τους Ελληνες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, «celebrities», όλων των κατηγοριών -γιατί μη νομίζετε και οι πολιτικοί celebrities θεωρούν εαυτούς, αφού εκτός από το να ποζάρουν σε κάθε γεγονός, μπροστά στο φακό σαν άλλοι Μητσάρες, δεν είναι ικανοί για τίποτα- θεωρείται μπανάλ, ή τσαλάκωμα της εικόνας τους το να βάλουν και εκείνο το χεράκι τους συνεισφέροντας στον ιερό τούτο σκοπό, δεχόμενοι έναν κουβά με κρύο νερό.

Δεν καταλαβαίνουν ότι το τσαλάκωμα έχει ήδη περιέλθει από την ανικανότητά τους να προσφέρουν στον τόπο, με οποιοδήποτε τρόπο