Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Τρεισήμισι κιλά χασίς, όπλα και κροτίδες στη Ναύπακτο



Από τα σπίτια τους στην Άμφισσα ξεκίνησαν ξημερώματα για να πουλήσουν ένα κιλό χασίς από τα συνολικά τρεισήμισι που είχαν στην κατοχή τους, ένας 63χρονος και ένας 35χρονος. Όμως, στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αντιρρίου - Ναυπάκτου τους τσάκωσαν αστυνομικοί.

Η έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο των δυο δραστών, έφερε στο φως μια σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 990 γραμμαρίων κι έτσι συνελήφθησαν. Το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ πάνω τους κατασχέθηκαν δυο κινητά και 145 ευρώ. Για την σύλληψή τους ενημερώθηκε η Ασφάλεια Άμφισσας, άνδρες της οποίας έκαναν έρευνες στα σπίτια τους.

Εκεί, βρήκαν συνολικά έξι συσκευασίες και τρία βάζα με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους ενός κιλού και 300 γραμμαρίων, ένα μαχαίρι τύπου «ματσέτα» με λάμα μήκους 0,44 εκατοστών, δυο ημερολόγια με σημειώσεις και ένα USB, δυο κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες κατοχής με έξι φυσίγγια, μια σφαίρα πιστολιού, 36 κροτίδες, δυο ναυτικές φωτοβολίδες και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. 

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχής και παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας και κρατούνται ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή.