Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” – Χιλιάδες πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)



Συνεχίζεται το προσκύνημα της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” η οποία έφθασε την Τετάρτη 3 Μαΐου, το απόγευμα από το Άγιον Όρος και βρίσκεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, με χιλιάδες προσκυνητές να έχουν λάβει την ευλογία της Παναγίας.

Από τις πρωινές ώρες έως και τα μεσάνυχτα ο Μητροπολιτικός Ναός πλημυρίζει από ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι υπομονετικά και με ευλάβεια στέκονται στην ουρά, για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα την οποία κόμισε από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, μαζί με αντιπροσωπεία αγιορειτών πατέρων της Ιεράς Κοινότητας.

  • Φωτογραφίες: Γραφείο ρεπορτάζ – Σβετλάνα Λεβίτσκι

Οι ώρες αναμονής αρκετές φορές ξεπερνούν τις 5 ώρες. Στην χθεσινή Ιερά Αγρυπνία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

     

Καθημερινά καταφθάνουν στην Αθήνα λεωφορεία με προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ ενορίες, με την ευλογία των κατά τόπους Μητροπολιτών, διοργανώνουν προσκυνηματικές εξορμήσεις στη Μητρόπολη Αθηνών για να μπορέσουν οι πιστοί που το επιθυμούν να μετάσχουν σε αυτή την πνευματική χαρά.

  

Όλοι ακουμπούν στην Εικόνα της Παναγίας για να εναποθέσουν τον πόνο τους, την χαρά τους, την ελπίδα τους, για να πάρουν κουράγιο.

 

Υπενθυμίζεται ότι καθημερινά τελεούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο τόσο έξω από τη Μητρόπολη όσο και σε κάθε ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός και Ιερές Παρακλήσεις αποτελούν το λατρευτικό πρόγραμμα της κάθε ημέρας.

     

    

 ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR