Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την κερδοσκοπία – Τι περιλαμβάνει



Πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η πρόταση συμπεριλαμβάνει ένα πλαίσιο μέτρων, «το οποίο θα επιδράσει κατασταλτικά στους μηχανισμούς παραγωγής ακρίβειας και κερδοσκοπίας, οι οποίοι αποτελούν μείζον κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».

Με την πρόταση νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει «ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και ανατροφοδοτούν το φαινόμενο, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των πολιτών και τη θωράκιση της αξίας του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα μέτρα χωρίζονται σε βραχείας, μέσης και μακράς διάρκειας εφαρμογής, έως ότου διασφαλιστεί το αναγκαίο αποτέλεσμα και επικρατήσει μία νέα κανονικότητα, στοιχισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε σχετική δήλωσή της, η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Θεοδώρας Τζάκρη αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί, κατέθεσε πρόταση νόμου για τη συνολική αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας. Κοστολογημένη, σαφή και άμεσα εφαρμόσιμη».

Αυτή η πρόταση νόμου, σημειώνει η κ. Τζάκρη, «αποδεικνύει την αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς περιλαμβάνει όλα τα μέτρα, τα οποία έχουμε ήδη καταθέσει στον δημόσιο διάλογο».

Τονίζει, δε, ότι «η νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σηματοδοτεί και μια νέα εποχή για την κοινωνική και οικονομική ζωή της Ελλάδας. Ήρθε η ώρα ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξει αν είναι με την κοινωνία ή με τους κερδοσκόπους».