Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι πως θα αποδοθούν ευθύνες για το Μάτι



Επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε πως «θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες».

«Πέρασε ένας μήνας από την καταστροφή. Δυστυχώς η βουβή θλίψη και αγανάκτηση παραμένει στην περιοχή. Δεσμεύομαι προσωπικά πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αλλά στη Δημοκρατία υπάρχει Δικαιοσύνη και λογοδοσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ενημερώθηκε από τοπικούς φορείς, εθελοντές και πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για ζητήματα όπως οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, η μόλυνση του περιβάλλοντος.

O κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ασυγχώρητη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των θεμάτων δημόσιας υγείας που απασχολούν τους κατοίκους, αλλά και για καθυστέρηση όσον αφορά την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα. «Αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν χωράει καμία καθυστέρηση στα απαραίτητα έργα.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους. Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την πυρκαγιά.