Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο εξαιτίας προσφυγόπουλων



Χθες παρακολουθήσαμε όλοι εικόνες από την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε η εκπαιδευτική κοινότητα στα προσφυγόπουλα, που πήγαν για πρώτη ημέρα στο σχολείο και συγκεκριμένα στο δημοτικό και το γυμνάσιο στο Μοσχοχώρι Λαμίας.

Οι γονείς όμως και των δυο σχολείων είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους για το συγκεκριμένο θέμα τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα στην πρόσφατη κοινή ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση, που έγινε με παρόντες τους αρμοδίους της εκπαίδευσης στο νομό, είχαν δηλώσει ότι διαφωνούν κάθετα με την διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους υπεύθυνους και από τους οποίους ζήτησαν να επανεξετάσουν το θέμα, όπως έγινε και με το 6ο δημοτικό σχολείο Λαμίας, στο οποίο προς το παρόν δεν θα πάνε προσφυγόπουλα.

Οι Σύλλογοι Γονέων και των δυο σχολείων στο Μοσχοχώρι χθες βράδυ σε κοινή έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να μην στείλουν σήμερα τα παιδιά τους σχολείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σήμερα η αποχή ήταν σχεδόν καθολική, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει για πόσες ημέρες θα ισχύσει η αποχή και απαντούν ότι οι θα ακολουθήσει και νέα κοινή γενική συνέλευση, όπου θα παρθούν νέες αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

«Θέλω να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τα παιδάκια. Διαφωνούμε όμως με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, από τους αρμόδιους, ως προς τον τρόπο επιλογής των σχολείων...», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοσχοχωρίου, κ. Γιώργος Έξαρχος.

«Σήμερα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο ΜΟΣΧΟΧΏΡΙ και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – ΛΤ Μοσχοχωρίου αφού συνήλθαμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των δύο Συλλόγων με θέμα «Συζήτηση – ψηφοφορία επί του θέματος που αφορά την φοίτηση προσφυγόπουλων από το Κ.Υ.Π. Θερμοπυλών στα σχολεία και την μεθόδευση της Πολιτείας έναντι των γονέων», αποφασίστηκε ομόφωνα και κατά πλειοψηφία η άρνησή μας στο συγκεκριμένο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει τα προσφυγόπουλα με αυτόν τον τρόπο στα Ελληνικά Σχολεία.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίσαμε την αποχή των μαθητών από το πρωινό ωράριο λειτουργίας του Σχολείου».

Για τα Δ.Σ.

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου – Λ.Τ .ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ