Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Στα δικαστήρια ο ηλικιωμένος πατέρας του 52χρονου βιαστή -Τι αποκαλύπτει το έγγραφο που κατέθεσε για την όραση του γιου του



Αμίλητος εμφανίστηκε ο υπέργηρος πατέρας του 52χρονου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσει επικαιροποιημένο το έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο γιος του έχει μεγάλο πρόβλημα όρασης.

 

Ο ηλικιωμένος άνδρας έφτασε στα δικαστήρια και δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που επέμεναν να τον ρωτούν για τον γιο του. Είχε κληθεί από την ανακρίτρια προκειμένου να καταθέσει το έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο γιος του έχει μεγάλο πρόβλημα όρασης. Το κατέθεσε επικαιροποιημένο με χθεσινή ημερομηνία και σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής είναι ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης του γιου του.

«Ο πατέρας προσκόμισε το σχετικό έγγραφο του ΚΕΠΑ το οποίο επικαλείται απο την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου βιαστή της Δάφνης, Ελευθέριος Ειρηνάκης.

Σχετικά με τη γνησιότητα του εγγράφου απάντησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Νωρίτερα

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού εξετάστηκε από οφθαλμιάτρους ο 52χρονος, που κατηγορείται για το βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας μέσα στο ημιυπόγειο διαμέρισμά του, στη Δάφνη.

Σύμφωνα με το bloko.gr, η εξέταση του 52χρονου έγινε στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας για πραγματογνωμοσύνη.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπιστώνουν ικανοποιητική όραση μέχρι τα είκοσι εκατοστά, κάνοντάς του το τεστ των δακτύλων προ του οφθαλμού.

Διέγνωσαν, όμως, σταδιακή εξασθένηση της κεντρικής και περιφερειακής όρασης, μετά τα 20 εκατοστά, κάτι που οφείλεται στην αλλοίωση του βυθού της κεντρικής περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησαν οι γιατροί στους αστυνομικούς αυτό το σύμπτωμα μοιάζει με την εικόνα ενός αντικειμένου όταν βυθίζεται στη θάλασσα, λόγω της διάθλασης του φωτός.

Αυτό το πόρισμα θα παραδοθεί σε ειδική επιτροπή, που θα αποφανθεί το ποσοστό τυφλότητας.