Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

ελεύθερη είσοδο



Πανσέληνος στις 7 Αυγούστου: Διαβάστε για τις δεκάδες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Συνολικά 93 εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου που φέτος είναι στις 7 Αυγούστου. Επιπλέον, 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
 



Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο θα είναι όλοι οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα Μνημεία αύριο Τρίτη 18 Απριλίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, την Τρίτη 18 Απριλίου είναι ελεύθερη η είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.



28η Οκτωβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης, με νέο οικογενειακό σακίδιο και ελεύθερη είσοδο

Να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα», προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από οκτώ έως δώδεκα ετών το Μουσείο Ακρόπολης, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.



Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την Πανσέληνο

Λίγο πριν από την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα για την Πανσέληνο, προστίθενται στο πρόγραμμα ορισμένες ακόμα εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει εκδήλωση με θέμα "Ιστορίες της Σελήνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο".