Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Στ. Κασσελάκης για Συμφωνία των Πρεσπών: Η ΝΔ έπαιξε στα ζάρια ένα εθνικό θέμα για μερικές χιλιάδες ακροδεξιές ψήφους

Με ανάρτηση – βίντεο 65 δευτερολέπτων ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και παραθέτοντας παλαιότερες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη κάνει λόγο για πολιτική απάτη της Νέας Δημοκρατίας.



Κ. Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπη η πρωτοβουλία της Σιλιάνοφσκα – Δεν θα δεχτούμε παρόμοια ολισθήματα

Με έντονο τρόπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την αποδοκιμασία της Ελλάδας για τη στάση και τις ενέργειες της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, η οποία ορκίστηκε στο όνομα της «Μακεδονίας» και όχι στη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών.



Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη σήμερα με τον Ρ. Τ. Ερντογάν στην Άγκυρα

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και δηλώσεις των δύο ηγετών ενώ στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Τούρκος πρόεδρος.



Έρευνα: Λαβωμένη Δημοκρατία βλέπουν οι πολίτες – Οικονομική ανισότητα και διαφθορά οι μεγαλύτερες απειλές

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα παγκόσμιας έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος 63.000 πολίτες από 53 χώρες. Η νέα παγκόσμια μελέτη διαπίστωσε ότι η δυσαρέσκεια για τη Δημοκρατία βαθαίνει σε ορισμένα κράτη της Ευρώπης, όπου οι κυβερνήσεις δεν ανταποκρίνονται στις δημοκρατικές προσδοκίες των πολιτών τους.



Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα – Βροχές και στην Αττική

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.



ΥΠΕΞ: Η Βόρεια Μακεδονία παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για «κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών» κατηγορεί τη Βόρεια Μακεδονία το υπουργείο Εξωτερικών στον απόηχο της πρωτοφανούς πρόκλησης της νέας προέδρου της χώρας Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα.