Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

ΔΣΑ



Οριστική η διαγραφή του Κ.Πλεύρη από τον ΔΣΑ

Διεγράφη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Αιτία της διαγραφής του κ. Πλεύρη ήταν ο κατ’ επανάληψη ναζιστικός χαιρετισμός του στην δικαστική αίθουσα που εκδικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 



ΔΣΑ:Ζητά προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων

O Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας κάνει λόγο για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε δικαστικούς υπαλλήλους με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δικαστήρια, διαπιστώνοντας ότι χωρίς υποδομή και υπαλλήλους, επιτάχυνση της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρξει.



Χαιρετίζει ο ΔΣΑ την απόσυρση του νομοσχεδίου για το Πρωτοδικείο

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου να αποσύρει το νομοσχέδιο για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε καταθέσει στη Βουλή ο προκάτοχός του Σταύρος Κοντονής, χαιρετίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.



Πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ: Ανησυχία προκαλεί η διαφορετική αντιμετώπιση των Τούρκων στρατιωτικών

Ανήσυχος για τη διαφορετική αντιμετώπιση των τούρκων στρατιωτικών από την ελληνική Δικαιοσύνη ως προς την έκδοσή τους στη γειτονική χώρα, εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός.



Πρόεδρος του ΔΣΑ σε Κατρούγκαλο: Δεν ασχολούμαι με τις απόψεις ενός «πικραμένου μόδιστρου»

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βασίλης Αλεξανδρής παρενέβει  στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, βάζοντας στο στόχαστρο το ασφαλιστικό  Κατρούγκαλου. 

Ο κύριος Αλεξανδρής μίλησε με σκληρό ύφος για τον υπουργό Εργασίας και απάντησε στη δήλωσή του ότι οι δικηγόροι είναι εκφραστές της γραβάτας. 



Πρόεδρος ΔΣΑ: Θέλουμε διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό

Τη θέση των δικηγόρων για ουσιαστικό διάλογο από μηδενική βάση σχετικά με το ασφαλιστικό επανέλαβε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.

Οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους και εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.