Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

δημόσιο χρέος



Αυξάνεται το δημόσιο χρέος της Ιταλίας

Το δημόσιο χρέος στην Ιταλία, το οποίο έτσι και αλλιώς είναι τεράστιο, αναμένεται να αυξηθεί και άλλο την επόμενη χρονιά σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 



Γερμανία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011 το χρέος- τι προβληματίζει την ΕΚΤ

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011 έχει υποχωρήσει το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της ανάπτυξης, αλλά στην χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία διατηρεί το κόστος δανεισμού της στις αγορές σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. 



Τσακαλώτος: Συμφωνία για το χρέος θα προσελκύσει επενδυτές

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με ευρωβουλευτές της Ευρωπαικής Οικονομικής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα και την επικείμενη αξιολόγηση, το παρόν έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος επισήμανε πως η συμφωνία με τους θεσμούς πρέπει να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.    

 



Συγκροτείται «εθνική ομάδα» για το δημόσιο χρέος

Σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται να βρίσκεται σχέδιο για συγκρότηση ειδικής επιστημονικής ομάδας που θα αναλάβει να τεκμηριώσει τις ελληνικές θέσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η οποία θα αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες οικονομολόγους που απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης.



Λαγκάρντ: Συμφωνεί με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Μια αναδιάρθρωση του χρέους, αντί διαγραφής, θα μπορούσε να δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να διαχειριστεί το «μη βιώσιμο» χρέος της, αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.