Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

διαστημοπλοιο



Το διαστημόπλοιο InSight της NASA έφτασε στον Άρη

Μετά από ένα ταξίδι επτά μηνών το διαστημόπλοιο InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) της NASA προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη έχοντας πρώτα  διανύσει 484.773.006 χλμ, με τη μέγιστη ταχύτητά του να έχει φτάσει τα 10.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.



Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της NASA ξεμένει από καύσιμα

Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο έχει ανακαλύψει 2.652 εξωπλανήτες μέχρι σήμερα -περίπου το 70% όλων των γνωστών εξωπλανητών- αλλά ξεμένει από καύσιμα, μόλις ξύπνησε από μια ακόμη «χειμερία νάρκη» του και άρχισε νέες αστρονομικές παρατηρήσεις.



Κινέζοι επιστήμονες: Διαστημόπλοιο θα πέσει στη Γη μέσα στους επόμενους έξι μήνες

Κίνδυνος για το Διάστημα από την προειδοποίηση Κινέζων επιστημόνων αφού, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ένα κινεζικό διαστημόπλοιο βρίσκεται εκτός ελέγχου από τον Σεπτέμβριο του 2016 και θα καταπέσει σε κομμάτια στη Γη το αμέσως επόμενο διάστημα.



Διαστημόπλοιο Cassini: Το ταξίδι του, ο σκοπός και η συντριβή του

Ένα παιχνιδιάρικο doodle το σημερινό, αφιερωμένο από την Google στο διασημόπλοιο Cassini, το ρομποτικό όχημα που εκτοξεύτηκε το 1997 για την εξερεύνηση του πλανήτη Κρόνου, των δορυφόρων και των δακτυλίων του ετοιμάζεται για το τέλος της πορείας του.



Το διαστημόπλοιο Dragon προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το φορτηγό διαστημόπλοιο Dragon προσδέθηκε επιτυχώς στο τμήμα Harmony του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια την Τετάρτη.

Η κάψουλα της SpaceX, που ήταν φορτωμένη με προμήθειες, εξοπλισμό και υλικό για πειράματα, θα περάσει περίπου τέσσερις εβδομάδες δεμένη στον σταθμό.



Ο Στίβεν Χώκινγκ σχεδιάζει διαστημόπλοιο που θα ταξιδέψει στον Άλφα του Κενταύρου

Διαστρικά ταξίδια, επαφές με άλλους λαούς στον Γαλαξία μας... Πρόκειται για επιστημονική φαντασία, ή για μία -έστω και μακρινή- πραγματικότητα;